Advanced Stuff

Kuvagalleria ja Artikkelit

Ylöjärven Sanomat 7.8.2018 Matti Pulkkinen:


Kesäpainit on kesäteatteria parhaimmillaan


Eräjärven kesäteatteri Rönnillä tekee Kesäpainit-näytelmällään kunniaa perinteiselle kesäteatterille. Kirjailija Antti Tuurin teksti tarjoaa suorastaan ruhtinaalliset eväät hauskan esityksen tekemiselle. Rönniläiset ovat arvostaneet ammattiohjausta; he ovat pestanneet tärkeään tehtävään vahvan osaajan Eriikka Magnussonin. Lisäksi roolien miehitys on kohdallaan. Erityiskiitoksen ansaitsevat painija Jussi Pajua esittävä Lassi Viljanen ja painivalmentaja, taksikuski Matti Siltalaa esittävä Teemu Heikkinen.

Kesäpainit tarjoaa mukaansa tempaavaa teatteria Eräjärvellä. Paikalliset näyttelijälahjakkuudet saavat Antti Tuurin tekstin elämään. (Kuva: Rönnin kesäteatteri)

Älä anna vielä kesäteatterirunsauden laiskistuttaa sinua. Orivedellä Eräjärven kesäteatterissa on vielä kaksi näytöstä taidokkaasti toteutettavasta Antti Tuurin Kesäpainista.

Jo Antti Tuuri on vahva tae kiinnostavasta esityksestä.

Ohjaaja Eriikka Magnusson on valjastanut jokaisen näyttelijän voimavarat kiitettävästi käyttöön. Esitys täyttää näyttämön. Kokonaisuus on myönteisen eheä. Palaset ovat kohdillaan.

Rooleihin valitut henkilöt täyttävät rooliensa vaatimukset. Näyttelijöiden yhteistyö sujuu. Esiintyjissä on väkevää tekemisen riemua.

Päätehtävässä oleva Lassi Viljanen on kuin yksi pörröpää Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Painija Jussi Pajua esittävä Viljanen säilyttää jännitteen alkutahdeista esityksen viimeiselle metrille. Hän on muun muassa taitava ilmeilijä. Miehen äänenkäyttö on hyvää.

Teemu Heikkinen painivalmentaja Matti Siltalana on suorastaan huippunäyttelijä. Hänen näyttelijätyönsä antaa aidon kuvan juonikkaasta ja määrätietoisesta pohjalaisesta. Juuri tässä roolissa piilee ammottava sudenkuoppa ylinäyttelemiselle, jota Heikkinen ei tee.

Haluan nostaa esille myös tulkki Valentinaa esittävän Anne Kahelinin, jonka näyttämötyö ja replikointi ovat kohdillaan kuin piste iin päällä. Hän on esityksen sokeri ja suola.

Kaiken kaikkiaan Eräjärven kesäteatteri haastaa ja inspiroi harrastajanäyttelijät arvostettavasti. He ovat motivoituneita tekemisestään. Tämä kaikki välittyy esityksestä vahvasti.

Kesäpaineissa on paljon sanomaa, joka esitetään terveen huumorin höystämänä. Näytelmä on lisäksi vahva ajankuva 1980-luvun Pohjanmaalta. Kiteytetysti voidaan todeta näytelmän olevan ihmisen kasvutarina.

Suomalainen rakastaa hyvää mieltä ruokkivaa kesäteatteria. Eräjärveläiset ovat esityksellään hyvän olon takuumiehiä ja -naisia.

Eräjärven kesäteatteri sijaitsee postikorttimaisessa järvimaisemassa. Näin ollen lavastaminenkin on onnistunut silmää hivelevästi. Supisuomalainen taustamaisema sopii oivasti kokonaisuuteen.

Olipa sitten sade- tai poutasää, niin katsoja on Rönnillä upean uuden katon suojassa. Katos onkin maamme oloissa suorastaan elinehto kesäteatterille, jotta katsojat uskaltautuvat paikalle.

Eräjärven kesäteatterilla on vielä kaksi näytöstä. Ne ovat tiistaina 7. elokuuta ja lauantaina 11. elokuuta. Kannattaa ajella komealle maaseudulle ja nauttia Kesäpaineista.

 

Kommentteja:

"Kyllä kannatti tulla katsomaan."
"Nauroin vatsa kipeänä."
"Te olitte hyviä. Kiitos!"
"Tulen varmasti katsomaan vielä uudelleen."


Tupateatterin Akkaralli hieroo nauruhermoja

Oriveden Sanomat 21.03.2013 | Eräjärvi | Hannele Havas

Eräjärven Työväen Näyttämö on löytänyt talvinäyttämölleen napakymppikappaleen, Heikki Luoman hulvattoman Akkarallin.

Tupateatterin näyttelijäryhmälle se istuu kuin nenä päähän. Jarmo Skönin ohjauksessa ryhmästä sukeutuu tyylilajista taitavasti kiinni pitävä koomikkojoukko.

Tero Viljanen on ilmiömäinen Veijo Hurmalainen, emännätön karjatilan nuori isäntä, joka päättää pistää naisasiansa kerralla kuntoon. Äiti Bertta Hurmalainen (Ritva Sirén) lähtee sopivasti jaloista pois Tallinnan-matkalle. Luoman herkulliseen tekstiin perustuvat väärinymmärrykset ja pikkutuhmuudet synnyttävät sopan, jota nauttiva yleisö saa pidellä vatsaansa – ylennauramisen vuoksi.

Viljasen perheen vesana teatterilaisiin pienestä pitäen kuulunut Tero on ensimmäisessä pääroolissaan. Ja millainen miimikko-koomikko miehestä löytyykään. Tässä on jälleen yksi hyvä esimerkki, kuinka into ja kiinnostus teatterin tekemiseen kypsyvät vuosien saatossa ja kantavat hedelmää, kun ympärillä on eteenpäin rohkaiseva, tuttu porukka.

Veijon morsiankandidaatteja pukkaa ovista ja ikkunoista, ja meno Hurmalaisen pirtissä vain yltyy. Tarja Lahti on vampin roolissaan vallan mainio. Eissi Kauppisen näytteleminen on ihailtavan luontevaa. Uudet näyttelijät Ulpu Siponen ja Lila Lähde ovat hienoja löytöjä.

Taksikuskiakin (Sirkka Grönqvist) tarvitaan akkarallin solmujen aukomisessa. Bertta-äidin yllätys tupsahtaa tupaan pisteeksi ii:n päälle: sulavakielinen Tallinnan-sulho (Teemu Heikkinen) irrottaa isot naurut.

Jos Tupateatteri on vielä kokematta, nyt kannattaa järjestää kyyti Seuratalolle. Jäljellä on vielä kolme esitystä.

Akkaralli Eräjärven Tupateatterissa su 24.3. klo 15, ke 3.4. klo 19 ja la 6.4. klo 18. Osoite Eräpyhäntie 937.


Eräjärven kylälehti Purkiainen 13/2013

Tupateatterin komedia iski nauruhermoon

Tämän vuoden Tupateatteria viedään eteenpäin kahdeksan näyttelijän voimin. Näytelmäksi on valittu Heikki Luoman Akkaralli. Ohjaajana Eräjärven Työväen Näyttämön kummassakin näytelmässä on Jarmo Skön.

Tarina punoutuu vanhapoikaisännän emännän haun ympärille. Kuten tosielämässäkin, niin myös Akkarallissa samassa taloudessa asuva äiti hankaloittaa menestymistä naismarkkinoilla. Hyvin kuitenkin käy ja naisia riittää liiankin kanssa.

Kaupunkilaisnaisena esiintyvä Tarja Lahti osaa heittäytyä rooliinsa ja saa yleisön tahdittamaan tanssiesitystään naurun raikuessa.

Vanhapoikaisäntä Tero Viljanen vetää pääroolin luontevasti ja näyttää omia koomikon piirteitään. Tupateatterin konkarit Ritva Siren (äiti), Sirkka Grönqvist (taksikuski), Teemu Heikkinen (sinkku) ja Eissi Kauppinen (lomittaja) hauskuuttavat yleisöä omalta osaltaan. Uusina näyttelijöinä nähdään jämäkästi naapurin roolinsa läpivievä Ulpu Siponen ja näyttämölle astunut ryhmän kuopus(työllistetty) Lila Lähde.

oska nauru pidentää ikää! Näytöksiä on jäljellä enää kolme.

Näytökset 2020

Pirjo Hassinen - Sarianne Paasonen:

POPULA

 La  19.9. klo 15.00 ensi-ilta
 To  24.9.  klo 19
 La  26.9.

 klo 15

 Su  27.9.  klo15
 To  1.10.  19.00
 La  3.10.

 15.00

Eräjärven Tupateatteri, Eräpyhäntie 937, 35220 Eräjärvi

Tulethan teatteriin vain terveenä! Suosittelemme kasvomaskien käyttöä, ja muista tullessasi turvavälit. Jaamme ovella kaikille nenäliinat ja henkilökohtaisen roskapussin.

Ennakkomyynti: liput.erajarventeatterit.fi , Eky Eräjärvi ja Taitokeskus Orivesi

Lippuvaraukset:
Eräjärven Kehittämisyhdistys p. 040 350 1253, Teatteri p. 050 436 8466, tupateatteri@
erajarventeatterit.fi

Lippujen ennakkomyyntipisteet:
Eräjärven Kehittämisyhdistys, EKY | Eräjärventie 1591, Eräjärvi| p. 040 350 1253
Taitokeskus Orivesi, Auvinen | Keskustie 37 | p. (03) 225 1455 tai 050 433 8681 |

Tupateatteri toimii osan harjoituskaudesta Oriveden seudun kansalaisopiston opintopiirinä.

Ryhmille tarjolla mös teatteripaketteja - kysy lisää!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tupateatterin MC120-työryhmä 2017:

 

Minä olen Minna Canth

 

Tarinoita tasa-arvosta ja kohtaamisesta   - lisänäytökset 12. ja 13.5. !

 

ja JunnuTupiksen Kaikki mukaan? - pieni tarina kiusaamisesta 19. ja 22.4. - Lippuja vain ovelta

 

Varainhankintavinkki!

Koulut ja yhdistykset: Nauttikaa teatterista ja tienatkaa!

Näytöksen ostaminen on helppoa varainhankintaa!

Eräjärven Tupateatterin katsomoon mahtuu 90 katsojaa

Rönnin Kesäteatterin katsomoon mahtuu 350 katsojaa

Ota yhteyttä, jos kiinnostuit!

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

050 436 8466

Yhteystiedot

Eräjärven Tupateatteri

Eräjärven Seuratalo 
Eräpyhäntie 937
35220 Eräjärvi

p. 050 436 8466 tai 040 350 1253
Sähköposti: tupateatteri@erajarventeatterit.fi

Yhteystiedot

Eräjärven Työväen Näyttämö ry

Haukisuontie 14
35220 Eräjärvi

p. 050 436 8466
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ETN logo

Rönnin Kesäteatteri

Eräjärventie 946
35220 Eräjärvi

p. 050 436 8466
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rönnin Kesäteatteri logo

Eräjärven Tupateatteri

Eräpyhäntie 937
35220 Eräjärvi

p. 050 436 8466
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eräjärven Tupateatteri logo

Go to top